Trucksmagazine.nl op bezoek bij Flevotin

interview met Trucks magazine (Jantine Demmer)

EZOEKJE AAN FLEVOTIN

...en Paul van der Steen

Ik ontmoette Paul tijdens de Mini Truckers Meeting in maart 2022. En voor de oplettende volgers onder ons, ja dat was toen ook de opnames voor het tv-programma vanuit Urk zijn gemaakt. Paul en ik bleven contacthouden. En toen hij mijn reportage over Leo las, vroeg hij mij ook eens bij hem langs te komen. Uiteraard zeg ik daar geen nee tegen, de Mini Truckers blijven leuk om te volgen. En een leuk detail, Paul komt samen met Mini Trucker Leo naar het Mega Trucks Festival op 9 en 10 december a.s. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Zo kunnen we alles combineren, maar daar later meer over.

Paul is, samen met zijn vrouw Karin, de trotse eigenaar van de firma Flevotin. Een echt familiebedrijf. Met hobby en vakmanschap is het bedrijf uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf, dat al ruim 30 jaar ervaring heeft in exclusieve tinnen sculpturen en miniaturen, relatiegeschenken en gebruiksvoorwerpen die in 3 verschillende kleuren geleverd kunnen worden: gematteerd, gepolijst en verbronsd. Kortom oude ambacht en ondernemerschap zitten in hun bloed. Bijzonder om zo dichtbij mee te mogen kennismaken. Als je in de buurt bent moet je écht even langsgaan. Of neem een kijkje op hun website, het is de moeite waard.

Anders, maar net zo leuk
Het liefst had Paul plaatsgenomen achter het grote stuur van de vrachtwagen. Maar wegens gezondheidsomstandigheden is dat niet haalbaar. Uiteraard was dat best wel even confronterend, aldus Paul. Hij vertelt: “Ik ben altijd een vrachtwagenliefhebber geweest. En dat ben ik nog steeds.  Als je dan te horen krijgt dat jij je grote droom niet waar kan maken, dan is dat best even hard om te horen. Daar heb ik goed van gebaald. Maar wat als je van iets negatiefs iets positiefs kan maken?”

In december 2017 zag Paul deze Fiat Ducato. Deze was eigenlijk door iemand anders besteld, maar die haakte af. Na één testrit was Paul verliefd op de wagen en zo ging deze in januari 2018 met hem mee naar huis. De wagen heeft een 180 pk onder de motorkap en is ‘anders dan anders’. En dat vindt Paul tof!  

Mini Truckers
Paul is ook een ware autoliefhebber en waarom zou je dat niet combineren? Zo kwam hij via-via terecht bij de Mini Truckers en daar heeft hij tot de dag van vandaag geen spijt van. “Het is een leuke hechte club. Dat heb je toen zelf ook mogen ervaren in Duiven. Als Mini Truckers val je toch wél op. Lokaal kent iedereen deze bedrijfswagen”.

Als het aan Paul ligt, staat hij elke dagen deze schoonheid te poetsen. Maar daar denkt Karin anders over. Ook al is ze zeker óók trots op de wagen. “De wagen heeft inmiddels 75.000 km op de teller staan, maar ziet er super strak uit. Dat vind ik mooi”, zegt ze.

Maak je niet druk
De binnenkant van de Fiat is toch wel even anders dan ‘standaard’ of het welbekende Deense Pluche. De binnenkant is namelijk blauw. Reden? Paul legt uit: “Ik wilde wat anders dan dat iedereen heeft. En dan is blauw toch wel anders, hahaha. Maar als je goed oplet, zie je dat het blauw is wat ik ook in mijn logo heb. En wat weer verwijst naar Flevoland. Mooi toch! Het heeft écht een functie”.

Over werkelijk alles is nagedacht, heel indrukwekkend. Van dashboard tot instap. Ik kijk mijn ogen uit! De bekleding is gedaan door Jansen Truckstyling, eveneens uit Zeewolde. Daarmee steunen de lokale ondernemers elkaar. Paul krijgt vaak de vraag waarom hij het zo heeft aangepakt? Het is toch ‘maar’ een bedrijfswagen?  Paul is daar direct in en wijst naar de spatlap achterop de wagen. Daar staat: ‘Mens erger je niet!’. Dat behoeft toch geen toelichting?

Mega Trucks Festival
Tijdens mijn bezoek krijg ik ook nog een rondleiding door de werkplaats. Fantastisch om te zien hoe alles nog met de hand wordt gemaakt. Een bijzonder vak, waarvan ik persoonlijk hoop dat het niet zal stoppen. Jullie begrijpen wel, wat ik bedoel.

Zoals eerder gezegd, Paul komt dit jaar ook naar het Mega Trucks Festival. Daar staat hij samen met onder andere Leo Hendrikse, waar ik eerder mee op pad mocht. Samen gaan zij de bezoekers laten zien dat de Mini Truckers een leuke club is. En dat je nooit moet opgeven. Dus ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Zoek ze op in Hal 6 (Baroniehal). Het zijn ‘toffe gasten’ met ‘toffe wagens’!

Paul, dankjewel voor je tijd en je gastvrijheid! Tot ziens in de Brabanthallen, Jantine

ADRES

Tingieterij Flevotin
Baardmeesweg 37/39
3899XT Zeewolde

facebook.png

CONTACT

T: 036-522 29 02
E: info@flevotin.nl

busidee_logo.png

OPENINGSTIJDEN

Ma t/m vrij van 08:00 t/m 17:00
Zat van 09:00 t/m 16:00
Zon en op feestdagen gesloten

thuiswinkelkeurmerk.png